113

Cum sa faci o socata delicioasa

Imi place mirosul de soc, ador gustul de socata si periodic, consum cu mare drag ceaiul de soc.
Este mai, este inceput de vara si mirosul de mare si vacanta a inceput sa se simta, asa ca astazi, am pus de o socata.
Cand eram mica, mama era cea care ne facea socata de casa, pregatea totul in borcanul mare de sticla pe care-l depozita cateva zile pe balcon la soare.
De trei ani, astept cu nerabdare an de an sa se faca socul si sa pun de o socata parfumata dupa reteta mamei. Gustul va fi si mai bun cu cat florile de soc le-am adus tocmai de la Timisoara – nu m-am putut abtine.

Anul acesta am avut si ajutor, dulcica a mestecat cu grija…o sa vedeti florile de soc toate scuturate in borcan :).

Ingrediente:

10-12 flori de soc;
500 g zahar brun (se poate folosi si zahar alb sau miere, cantitatea variaza in functie de gusturi);
3 lamai;
8 l apa;

Mod de preparare:

Se dizolva zaharul in aproximativ 1 l de apa. O lamaie se feliaza subtire si celelate doua se storc foarte bine.
Florile de soc se aseaza in borcan, se adauga zaharul, zeama de lamaie, lamaia felii si apa rece. Se amesteca incet si se lasa la soare cateva zile (3-4 zile). Se amesteca in fiecare zi. Dupa ce am obtinut gustul dorit, strecuram lichidul si-l depozitam in sticle de sticla la frigider.
Se serveste rece, cu lamaie si frunze proaspete de menta.

Dana Predu

Comments are closed.