Bebelusul sportiv vs Bebelusul “ca la carte” (ingeras)

Anul acesta am primit cadou cartea Ralucai Zenga, “Manualul mamicii Zen” pe care am citit-o cu o viteza fulgeratoare in 2 zile. Imi aduc aminte ca radeam dupa fiecare pagina si ma gandeam cum va fi experienta pentru a doua oara mamica. In partea a VIII-a a cartii, Raluca a clasificat si a descris temperamentele bebelusilor: Bebelusul “ca la carte”, Bebelusul “sensibil” sau cu temperament intens, Bebelusul “sportiv” si Bebelusul “Serios”. Am citit plina de curiozitate sa vad unde s-a integrat dulcica mea. A fost clar…bebelusul sportiv. In primele luni alaturi de dulcica mea am zis ca nu voi mai dormi niciodata. In fiecare noapte vedeam toate orele de pe ceas. Da, am avut parte de o bebelusa care cerea atentie din ora in ora, un bebelus sportiv. Alaptarea se facea la cerere si cand era timpul sa o asez in pat, surpriza…incepea spectacolul sau campionatul mondial la miscare, tipete, foieli.
Asa ca, am fost binecuvantata sa cunosc pe propria piele ce inseamna bebelusul sportiv. Acum, sunt din nou norocoasa, la extrema cealalta, am facut cunostinta cu bebelusul ingeras sau “ca la carte”. Mananca, doarme cate 3-4 ore, nu se misca cand e pusa in patut, rezista la zgomote si tot asa, se reiau activitatile. Eeee, spuneti voi! Cat noroc pe mine pana acum?

Inainte sa nasc, cunoscutii ma intrebau cum o sa ma descurc cu doi copii. Intotdeauna mi s-a parut foarte ciudata intrebarea. Cum adica? O sa ma descurc. Nu sunt singura femeie care va avea doi copii. Le raspundeam simplu: “ma voi organiza foarte bine” (adevarul este, fara modestie, ca stau bine la capitolul organizare :)).
Uite ca a trecut perioada de graviditate si acum ma joc cu doua minuni, una sportiva si una cam rar intalnita, “ca la carte”.
Trebuie sa recunosc ca au fost momente cand mi-am dorit ca bebelusul sportiv sa se transforme in cel ingeras…nu s-a intamplat. Acum imi doresc ca cel ingeras sa ramana cel putin asa pana la un an. Ma gandesc cate ore de somn o sa strang daca ramane asa, cate dusuri o sa pot face sau cate articole voi scrie pentru blog in noptile linistite, cand va dormi cate 3-4 ore neintrerupte.

Oricum au fost si sunt bebelusii vostri, sunt convinsa ca ati invatat de la fiecare in parte. Stiu sigur ca dragostea pentru ei este nemarginita.

Dana Predu