Cadoul perfect pentru cei dragi

Pentru sotul meu, de ziua lui, o “bezea” cu multa dragoste.

Avand sarbatoare in familie, am cautat o reteta noua de tort. Dulcica mea este fan zile onomastice, ii place sa cante si sa sufle in lumanari, iar si iar, pana rabdarea mea de mama ajunge la o limita 🙂
Am cautat, am gasit, pe internet sunt multe variatii pe aceasi tema, am ales o combinatie – Tortul Pavlova cu fructe de padure mixte. Am zis ca are o semnificatiei, si darul nostru catre tati vor fi “bezele” dulci sub forma de tort.

INGREDIENTE:
– pentru bezea am folosit: 4 albusuri, praf de sare, 200 grame zahar pudra, 2 linguri otet, esenta de lamaie si 2 linguri amidon. In cautarile pe internet, am urmarit inclusiv si reteta video a Jamilei dar am adaptat-o – http://www.jamilacuisine.ro/prajitura-pavlova-reteta-video/
200 ml smantana pentru frisca;
500 grame fructe de padure mixte, congelate;
3 linguri gem de fragi;
Ciocolata rasa pentru decor;

MOD DE PREPARARE:
Cu ajutorul mixerului albusurile se bat spuma, se adauga praful de sare, otetul, zaharul, amidonul si esenta, pana se obtine o bezea tare si lucioasa.
Se coace incet, la 100 grade aproximativ 70 minute.
Separat, tot cu mixerul, se pregateste frisca din smantana care a stat la rece.
Cand bezeaua este gata, se lasa la racit in cuptor aproximativ o ora.
Fructele congelate le-am amestecat cu gemul de fragi. Si-au lasat sirop dar nu l-am folosit pe tot la tort.
Peste bezea (la care trebuie sa fiti atenti ca se rupe usor) am pus frisca, fructele si ciocolata rasa. O minunatie!

La multi ani, dragul meu sot!

Dana Predu