110

O reteta cu flori de salcam

Cu siguranta ati gustat o mancare, un desert pe care nu l-ati mai incercat niciodata si ati exclamat: “Nu stiam ca exista asa ceva!”.

O astfel de reactie am avut zilele acestea cand o colega draga nou ne-a adus sa gustam gogosi cu flori de salcam.
De flori de salcam am auzit cu totii, de gogosi la fel dar de combinatia dintre cele doua nici prin gand nu ne-a trecut 🙂
Reactiile dupa ce gogosile au fost asezate pe farfurie au fost diferite: “Mmmm, ce bine arata!”, “Seamana cu niste clatite”, “Uite, au ceva prin ele, se vede salcamul”, “Mama, ce urat arata!”, “Unde sunt florile de salcam?”…Cate reactii!…specifice fiecarui caracter in parte.
Oricum, cu reactie fara reactie, cu totii am gustat din gogosile cu flori de salcam. Un gust placut, dulce, asemanator clatitelor dar mai parfumat. Ne-a placut si am cerut reteta.

Daca va place sa experimentati si sa va uimiti familia, prietenii sau colegii, propun sa va pregatiti ingredientele necesare si sa dati start reactiilor multiple.

Ingrediente:
1 L lapte;
2 oua;
Faina astfel incat sa obtinem un aluat precum cel de clatite;
Esenta de rom si vanilie;
Coaja de lamaie;
O mana de flori de salcam cu tot cu codite, spalate bine;

Mod de preparare:
Ingredientele asemanatoare cu cele pentru clatite se amesteca si florile de salcam se trec doua cate doua prin compozitie fara a fi curatate de codite. Se pun in baie de ulei incins si se scot cand devin aurii sau aramii (dupa preferinte). Se aseaza pe un pat de hartie pentru a absorbi uleiul in exces dupa care se pudreaza cu zahar.
Se servesc reci sau calde cu lapte sau cafea.

Pofta buna!

Dana Predu

Comments are closed.