109

Cu “burtica” la Social Media For Parents 2016

Ieri am participat pentru prima data la Social Media for Parents, eveniment despre care am scris acum cateva zile aici. Avand in vedere starea in care ma aflu :), la un pas de a aduce bebelusa numarul 2 in lume, initial am ezitat. Nu am stiut cum o sa rezist atatea ore pe scaun, la drumurile spre toaleta, la mirosurile din jurul meu, la drumul lung pana la locatie si la caldura de afara. Spre surprinderea mea, bebelusa a fost “linistita” iar eu m-am putut bucura de eveniment. M-am intalnit si cu alte burtici, cu puiuti de om in primele luni de viata si cu multe dintre prietenele din mediul online.

Experienta de trainer si-a spus cuvantul si am fost atenta la tot ceea ce a insemnat eveniment. Locatia aleasa a fost perfecta, mancarea buna si variata, sponsorii pregatiti cu surprize pentru a se promova decent, suficinte persoane din partea organizatorilor si atente la nevoile participantilor. Un minus l-am acordat la nerespectarea programului care s-a decalat mult peste asteptarile mele. Poate ca nu a fost de la inceput calculat realist sau poate moderatorii nu au putut interveni la timp?

In ceea ce priveste prezentarile vorbitorilor la care am asistat, aici este loc si de mai bine. Au fost vorbitori care au venit foarte bine pregatiti, cu prezentare, tinuta, dornici sa ofere idei pentru bloggerii care sunt la inceput de drum, dar a existat si cealalta categorie, vorbitori care au venit doar pentru a-si promova blogul/afacerea proprie, care au ocolit raspunsul la intrebari sau care au folosit atat de mult Nu, Nu si Nu fara a completa apoi cu posibile solutii tinand cont de experienta lor.

Am “cules” cateva citate care au sens pentru mine si pentru stadiul in care ma aflu cu blogg-ul personal.

“Fa bani ca sa poti scrie, nu scrie ca sa faci bani!”, “Am scris, Am raspuns, Am scris”, “Trebuie sa te diferentiezi, dar fara sa devii caraghios in eforturile tale”, “Sa cauti lucrurile despre care poti scrie bine si cu care poti face bine” – Ioana Macoveiciuc, Printesa Urbana
“Nu te vinde pe nimic”, “Nu scrie ieftin”, Ai grija la etica! – Tily Niculae

Mai mult, in prezentarea sa, Mirela Retegan, ne-a recomandat 2 filme care demonstreaza ca parintii pot sa-si creasca copiii in diverse situatii iar jocurile ajuta foarte mult – “La vitta e bella” & “Room” (pe primul l-am vazut, pe ce-l de-al doilea mi-am propus sa-l vad in curand).

Mi-as fi dorit sa plec cu mai multe solutii de “ASA DA” sau poate cu exemple ale bloggerilor de succes care au inceput de la zero fara a avea o experienta in media in trecut. Poate in editia de anul viitor, organizatorii se vor gandi sa invite si astfel de bloggeri ca vorbitori si care sa ne motiveze.

In schimb, am pus pe hartie cateva evenimente pe care imi doresc sa le organizez cu echipa Juxi Magic si cateva planuri pe care sa le finalizez pana la sfarsitul anului.

Mult succes dragi parinti din Social Media! Sa ne intalnim zilnic si sa facem online-ul un loc mai plin de zambete!

Dana Predu

Comments are closed.