Decembrie, luna in care am lansat prima mea carte (poze)

Decembrie a fost pentru mine o luna plina de evenimente frumoase si oameni minunati. Am promis ca revin cu detalii si poze despre cum a fost la lansarea oficiala a cartii “Mami, te vreau langa mine!” de la Carturesti Verona…revin si ma tin de promisiune.
Dupa lansare a urmat o perioada aglomerata cu spectacole, ateliere, petreceri de Craciun si sesiuni de lectura, am reusit abia acum sa finalizez articolul inainte de a intra toti intr-un an nou fabulos.
Am lansat oficial prima mea carte pentru copii pe 11 Decembrie intr-o mansarda primitoare, plina de alte carti destinate prichindeilor. Am cunoscut oameni minunati la Carturesti care mi-au oferit suportul de care am avut nevoie.

Persoana care a vorbit in deschidere si a prezentat invitatii sau “maestrul de ceremonii” cum l-am numit, a fost Emil Mitrache. A venit cu voia buna si inca din primele minute a reusit sa obtina rasete.
Am povestit impreuna cu toti cei prezenti cum s-a nascut ideea de carte pentru copii, cum a fost scrisa alaturi de Dulcica mea si cum am primit in maternitate ilustratiile finale in a 2 a zi de la nasterea bebelusei 2.
Am vorbit si de planuri de viitor, de dorinta mea de a publica noi carti in 2017.

Alaturi de mine le-am avut invitate pe ilustratoarea cartii, Emanuela Deaconescu si pe psiholog Paraschiva Capraru.
Emanuela ne-a povestit despre pasiunea ei pentru desen, despre intalnirea noastra si inceputul colaborarii. A adus premii extraordinare la tombola, realizate de ea pentru copii.

Paraschiva a reusit sa ne captiveze pe toti, doar asa face un psiholog, cu istorisirile si sfaturile despre cat de important este sa le citim copiilor, sa ne jucam cu ei, sa fim langa ei si sa-i ascultam cu adevarat.

Ce am povestit mai sus a fost partea serioasa a lansarii, cea destinata adultilor:)
In acelasi timp, cei mici s-au distrat cu Gargarita Vesela, Aiurica Bombonica si Zana Buna Juxi, echipa vesela de la Juxi Magic. Au desenat-o pe fetita curajoasa Ela din carte, au cantat imnul Juxi Magic, si-au extras singuri premiile de la tombola si au inventat noi jocuri in mansarda de la Carturesti Verona.

 

 

Am gustat din turta dulce pregatita special pentru noi toti de Valentina Preotu de la Camera de zi.
Am avut emotii dar au trecut repede, am ras, am cunoscut oameni minunati si am oferit autografe pentru zane si viteji.
M-am bcurat ca am avut alaturi de mine familia, prieteni dragi, parinti dornici sa petreaca timp alaturi de copii lor, pasionati de poezie pentru copii…oameni extraordinari.
Va multumesc din suflet ca ati fost alaturi de mine fizic sau virtual. Va intorc inzecit toate gandurile bune primite de la voi.
Sa ne revedem voiosi la urmatoarea lansare!

 

Dana Predu