Important! Unde se arunca cojile de seminte

Cand aveti pofta de seminte cum procedati? In ce moment din zi si in ce loc le consumati? Unde aruncati cojile de seminte?

Este indicat sa consumam seminte de diverse tipuri deoarece sunt benefice organismului iar consumate crude sunt si mai benefice. Va felicit ca le consumati, continuati cu acest obicei!
O mentiune am: sa va alegeti locul potrivit in care sa le consumati in asa fel in cat resturile ramase sa nu fie vizibile pentru noi toti.

Nu imi doresc si nu va doresc sa calcati impreuna cu copilul vostru in muntele de seminte scuipate de cine stie cine.
Nu va doresc sa va incepeti ziua cu o imagine plina de mizerie care sa va aduca sentimentul de dezgust si care sa va faca sa va intrebati de ce mai stati inca in aceasta tara.

Da sunt furioasa, pe cei care au consumat in fata scarii seminte si care au lasat cojile sub forma unui peisaj infiorator si mai mult, au infipt in gard ambalajul, asa ca dovada a minunatiei pe care au facut-o.

Surpriza este ca persoanele consumatoare care au lasat aceste resturi sunt parinti la randul lor, exemple pentru generatia de astazi si care au cel putin o ruda plecata in strainatate la munca.
Doamnelor, domnilor, daca ati fi locuit in orice tara in afara de Romania ati fi procedat la fel? Daca nu, ce v-ar fi retinut?

Fenomenul nu este unic, el este repetitiv si l-am intalnit si in alte locuri din Romania si se pare ca nu da semne sa se opreasca in curand.

Ce actiuni s-au luat ca sa fie oprit? Cele pe care le stiu eu sunt: anunt afisat la avizierul blocului cu apel la respect si bunul simt, subiect de discutie in sedintele cu locatarii, mesaje verbale catre cei implicati direct. Rezultatul a fost…asa cum se vede din poza…de fapt nu a fost rezultat.
Nu este mai bine sa aruncam cojile pe jos la intrarea in bloc pentru a avea de lucru femeia de serviciu? De ce este platita? Sa demonstreze pentru ce ia banii!

Eu propun o alta varianta. Cum vi se pare daca curatenia blocului ar fi facuta prin rotatie de fiecare dintrei cei care fac mizerie? Poate atunci am avea grija si am pastra cu strictete curatenia.

Este un subiect la care sa ne gandim si care poate fi sustinut in paralel si de amenzi legale. Stiu ca se poate si ca putem ajunge la legi si mai mult, la aplicarea lor. Avem cel putin doua exemple in Romania. Haideti sa le multiplicam!

Va invit sa ne dorim mai mult de la noi, de la ceea ce lasam in urma noastra si sa cream un mediu curat…SA ACTIONAM IMPREUNA!

Dana Predu