Tarta cu gem de prune

imageDeoarece mai aveam cateva borcane de gem de prune foarte bun, fara pic de zahar, m-am gandit sa fac o tarta delicioasa de care sa se bucure si fetita mea.

INGREDIENTE
Pentru aluat:
– un ou;
– 110 gr zahar (eu am folosit brun);
– un plic de zahar vanilat si coaja de lamaie;
– 3 linguri de lapte caldut;
– 250 gr faina;
– o lingurita de praf de copt;
– 80 gr ulei sau unt topit (eu am folosit unt topit);

Pentru umplutura:
– gem de prune, dupa gust;
– nuci maruntite;
– zahar pudra pentru ornat (optional);

Mod de preparare:

Am amestecat toate ingredientele pentru aluat si l-am lasat la frigider aproximativ 30 minute intr-o folie de plastic.
Am acoperit cu hartie de copt si am asezat aluatul frumos in tava rotunda. Am gaurit cu furculita ca sa nu se umfle in timpul coacerii si am umplut cu gem de prune. Am presarat pe deasupra nuca maruntita si am format “gratarul” din aluat. La final am uns cu putina apa.
Am intodus tarta in cuptorul preincalzit, 180 grade, aproximativ 25 minute, pana s-a aurit bine deasupra.
Mmmm…foarte buna pentru orice moment al zilei!

Dana Predu