Sunt mereu in cautare de retete sanatoase pentru micul dejun pe care sa le putem consuma intreaga familie. De multe ori le inventez in functie de ceea ce am in camara sau in functie de preferintele Dulcelei mele. Aveam un pachet de quinoa alb-negru pe care il comandasem in perioada sarcinii de aici si am incercat o reteta asemanatoare orezului cu lapte. Quinoa este o minune de cereala, contine proteine, toti aminoacizii esentiali si este o sursa importanta de calciu. Poate fi consumata de catre cei care sunt alergici la grau deoarece nu contine gluten. Dulcelei mele i-a placut si a mai cerut o portie.
Ai nevoie de:
– o jumatate de cana de quinoa (eu am avut colorata),
– o cana, o cana si jumatate de apa (uneori depinde de tipul de quinoa folosit)
– o lingura de ulei de cocos – eu am cumparat de aici,
– o lingurita de miere (optional)
– o banana si fructe uscate (eu am folosit un mix de goji, merisoare)
Cum procedezi:
Quinoa trebuie spalata foarte bine, in mai multe ape deoarece au un strat de saponina care le confera un gust amar. Se pune la fiert cu cantitatea de apa, aproximativ 15 minute sau pana nu mai este bobul tare. Se opreste focul, se adauga uleiul de cocos, banana, fructele uscate si se amesteca. Optional se poate adauga lingurita de miere (eu nu am mai adaugat, mi s-a parut suficient de dulce de la fructe).
Se serveste cu incredere celor mici si intregii familii. Pofta buna!
Comments are closed.