Descopera reteta! Cous-cous pentru intreaga familie

Chiar daca nu sunteti familiarizati cu couscous-ul, va propun sa incercati aceasta reteta simpla. La noi este preferata in familie.

O portie de couscous este plina de vitamine (acid folic, B8, B3, K), minerale (potasiu, fosfor, calciu) si fibre alimentare.

INGREDIENTE:
200 grame couscous;
220 ml apa;
80 grame de rosii uscate (eu am folosit din camara personala dar se gasesc si de cumparat);
1 lingura ulei de masline;
3-4 catei de usturoi pisati;
Un fir de ceapa verde tocat marunt;
O lingura de zeama de lamaie;
100 grame de ciuperci taiate;
O cutie de ton (in ulei/suc propriu – dupa preferinte);
Sare si piper dupa gust;

MOD DE PREPARARE:
Se pune apa la fiert si apoi se adauga couscous-ul si uleiul de masline. Se opreste focul si se acopera cu un capac timp de 10 minute pana cand couscous-ul s-a umflat si este moale. Peste el se adauga rosiile, ceapa, usturoiul si ciupercile. Se amesteca toate ingredientele si la final se mai adauga si tonul. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Simplu, gustos si sanatos.
Poftiti la incercat reteta!

Dana Predu