Din seria: Am adus bebelusa acasa. Ce a zis sotul dupa prima noapte in patru?

Daca esti la primul copil, comportamentul sotului te poate lua prin surprindere. Dupa a doua nastere, deja stii lectia, ai mai fost cu bicicleta gresita (cea de viteza) prin padure. Asa ca…nimic nu te poate lua prin surprindere.

Se spune ca in sarcina si sotul empatizeaza cu sotia gravida. Oooo, si la noi, ce a mai empatizat Zum al meu! Multe pofte in mijlocul noptii (alune rosii, saratele, foamete indelungata) si multe senzatii in timpul zilei (“nu stiu de ce ma doare capul”, “parca-mi vine sa vomit, de ce?”, “as manca ceva dar nu stiu ce”)…si burta gravidei creste si burtica sotului empatizeaza si ea:))

Nasterea este un proces plin de emotii pentru intreaga familia. Fiecare se manifesta diferit. Nu fac un top al persoanelor care sunt cele mai afectate in procesul nasterii (dintre gravida, sot, parinti, nasi, prieteni buni) ca stim raspunsul cine va fi pe primul loc.

Dupa nastere, un pas important este prima noapte cu bebe. Daca esti la primul copil, esti cuprins de panica, amestecata cu dragoste si cu cine stie ce alte condimente…fiecare este diferit.
Sotul, mai ales daca a asistat la nastere si a facut drumuri de du-te vino in zilele pe care le-ai petrecut in spital, este si el incarcat energetic. Nu-i asa mamici? Imi dati dreptate?

Ei bine, la noi la bebelusa doi, prima noapte a fost fara panica, cu multa dragoste si atentie, cu alaptat, schimbat, adormit si cu somn pentru mine pe bucatele (ca atunci cand mergi cu trenul personal pana in zona de Nord a tarii).
Dupa o astfel de noapte, diminetile sunt de vis (esti relaxat, la cafea pe o straduta ingusta din Paris) 🙂

Cum se trezeste sotul?
“Iubire, ma doare capul si nu stiu de ce! Si ma simt foarte foarte obosit” (in conditiile in care somnul s-a prelungit de la 12 noaptea pana la 9 dimineata).
– Nu stiu ce ai Zum. Ca doar ai dormit.
– Da.
– Ma intrebi si pe mine cum a fost azi-noapte? (eu cu ochii mici de somn).
– Pai cum sa fi fost? A fost liniste. Nu am auzit nimic! (cu cea mai senina fata)
– Asa este. Nu se mai auzea nimic de sforaitul tau.

Cum reactionezi? Depinde de fiecare, dar nu prea sunt multe variante.
Eu am ales-o pe cea cu zambete:))

PS: Te iubesc Zum! Stiu ca esti langa mine de fiecare data cand am nevoie.

Dana Predu