1

Draga mea prietena, exista viata si dupa ce devii mamica – Esti tot TU

Ador diminetile alaturi de fiicele mele. Am o mogaldeata pe piept care respira profund si tresare zambind din cand in cand, si o minunatie care nu stiu cand s-a facut asa frumoasa si mare. Zilele trecute m-am intalnit cu o prietena mai veche pe care nu am mai vazut-o de foarte multi ani. M-a abordat direct: “Dana, acum ai doi copii! Vai, saraca de tine cred ca esti terminata! Mai poti face ceva cu viata ta?” Cum raspunzi la o astfel de intrebare?
Oamenii din jurul meu m-au “avertizat” atunci cand eram insarcinata: “o sa fie tare greu cu copil”, “viata ta se va schimba complet”, “nu vei mai putea sa faci ce faceai pana acum”, “copilul este pentru toata viata”, “nu vei mai putea pleca de acasa cand vrei tu”, “te vei lasa pe planul doi”…Ati auzit si voi aceste atentionari?

Draga mea prietena mai veche care esti intr-o alta etapa a vietii, diferita de a mea, imi dau seama ca timpul a trecut, ca am decis fiecare pentru ea pe parcusul acestor ani. Am trait experiente diferite care ne-au schimbat. Eu am ajuns intr-o etapa unde am un rol care-mi place si mi se potriveste tare bine…rolul de mama. Cu toate aceste schimbari sunt tot eu cea de dinainte, chiar mai imbunatatita as putea spune… “Respir, deci exist”, sunt intreaga, deci exista viata si dupa ce devii mamica. Nu am zis ca este usor, fiecare zi este o provocare si o iau ca pe o lectie din care am de invatat despre mine. In fiecare zi pot fi o varianta mai buna a mea.
Ma bucur cat pot de mult de aceste clipe si multumesc in fiecare zi. Totusi, parca nimic nu e schimbat. In interior sunt tot adolescenta de la 20 de ani, plina de viata, cu visuri asternute pe hartie, cu dorinte de indeplinit.
Da, sunt mamica de 2 copii, dar ma gandesc la o seara romantica alaturi de sotul meu, la o iesire cu fetele la un pahar de vin rosu alaturi de un ras zgomotos, ma gandesc la o zi libera pe neastepate si la o fuga la un film de fete, o sesiune de cumparaturi dupa o rochie superba din matase.
Te asigur ca exista viata si dupa ce devii mamica. Ai visuri, ai dorinte de indeplinit…le poti face.
Da mamici dragi, ati mai adaugat un rol in paleta vietii dar sunteti tot voi…cu visuri, cu dorinte…FUGITI si indepliniti-le! 🙂

Dana Predu

Comments are closed.