Se spune ca meiul este Regele Cerealelor si ca este “un motor care ofera energie corpului”. Din pacate, il folosim prea putin pentru noi si prea mult pentru animale.
Am facut cunostinta cu meiul cand am trecut la diversificare cu dulcica mea. In familia mea pana atunci nu se consumase niciodata.
De doi ani il folosim sub diverse forme.
Astazi am facut budinca de mei cu mar si pudra de roscove pe care o mancam cu placere.
INGREDIENTE:
3 linguri mei;
2 mere curatate de coaja, taiate cubulete;
2 linguri zahar brun;
1 lingurita scortisoara;
1 lingurita jumatate de pudra de roscove;
1 cana jumatate de apa;
MOD DE PREPARARE:
Se pune la fiert meiul cu apa, timp de 10 minute. Se adauga merele, zaharul, scortisoara, pudra de roscove, se amesteca bine si se mai lasa 5 minute la fiert. Se introduce la cuptor la 180 grade timp de 20 minute pana se obtine o budinca mai groasa si meiul este fiert bine.
Se serveste calduta. Noi o consumam la micul dejun.
Pofta buna!