O reteta de smoothie pentru o noapte grea de bebeluseala

Sunt zile cu soare si zile cu nori si ploaie. Ne schimbam hainele corespunzator si incercam sa ne bucuram de toate la fel. Asa simt ca se intampla si cu noptile bebelusei mele. Nopti insorite cu o singura trezire la 3 dimineata sau nopti innorate cu treziri multiple din 2 in 2 ore. Ce pot face eu ca mama? Sa fiu langa ea de fiecare data si sa-i ofer alinare, hrana si multa, multa dragoste. Cum ma simt eu dupa astfel de nopti? Eeee, ca dupa ploaie…uda:) Ce pot face sa-mi revin? Sa ma usuc ar spune glumetii. De fapt, am vrut sa spun sa dorm mult, mult. Cum varianta cu somnul nu este viabila am ales o alta solutie, o “bomba lichida verde” pe care sa o beau, sa-mi creasca putin energia.
Bomba verde, cum ii mai spun eu acestui smoothie plin de vitamine si nutrienti esentiali, ma pune pe picioare si ma ajuta sa rezist pana la urmatorul moment cu soare.
Am descoperit reteta in noptile ploioase ale Dulcelei mele. Am modificat-o dupa gustul meu si de atunci am tot preparat-o (colegii de la birou au cunoscut foarte bine “verdeata mea”). Nici nu dureaza mult pregatirea (maxim 3-4 minute).

Ai nevoie de:
– o banana;
– o mana de afine (eu am folosit proaspete dar sunt ok si congelate);
– o lingurita de spirulina (eu il numesc ingredientul minune si esential in acest smoothie);
– o mana de frunze de baby-spanac (cand nu am, folosesc salata verde);
– 100-150 ml apa sau lapte de migdale (cantitatea se poate modifica in functie de ce consistenta preferati);
– o lingura de seminte de chia;
– o lingurita de sirop de artar (sau miere)
Cum il prepari?
Totul este simplu si rapid (asa avem nevoie sa fie lucrurile cand ai un bebelus in brate si unul agatat de tine). Se adauga toate ingredientele in blender si se mixeaza pana la omogenizare (1-2 minute) si voila…aveti o bomba verde care va v-a incarca bine dupa noapte grea de bebeluseala.
Pofta buna sau succes la dezamorsat “bombe verzi lichide”! 🙂

Dana Predu