1

ACUM si TOT

image1De-a lungul timpului incepi sa-ti adresezi intrebarea ” Ce este cel mai important in viata?”
Raspunsul pe care l-am gasit este: “TOT” – Tot ce ti se intampla in fiecare moment, fiecare clipa si secunda. Important este sa fii prezent in momentul ACUM, sa simti tot ce se intampla in fiecare clipa, cum respiri, cum iti misti corpul…sa observi totul de undeva departe, detasat de evenimente.
Orice actiune a nostra de-a lungul timpului creaza si o reactiune. Se poate intampla in acelasi timp sau se poate intampla mult mai tarziu, dar cu siguranta va avea loc.
Cele mai bune exemple pentru a intelege ca TOTul este important, sunt copii. Aceste minunate fiinte ne arata ori de cate ori pot, ca fiecare activitate are aceasi importanta si necesita aceasi daruire.
Va propun ca atunci cand sunteti tristi si aveti impresia ca viata voastra este intr-o cu totul alta directie, sa priviti activitatile unui copil. Veti observa ca se pierde cu totul in ceea ce face dar este treaz, la cea mai mica miscare reactioneaza imediat.
Nu stiu daca este si povestea voastra, dar simt ca am uitat sa ne bucuram de zapada, de fulgii mari si desi care cad incet din cer.
Imi aduc aminte, mica fiind, ca eram cea mai fericita cand ningea. Ne imbracam imediat (sora mea mai mica nu lipsea de la joaca) si ne strangeam cu totii in fata blocului. Faceam trenulete din sanii, competitii de alergare prin zapada, cazemate si lupte cu bulgari.
Acum, cand ninge, am auzit in jurul meu: “Doamne, trebuie sa curat masina” sau ” Iar ma trezesc mai devreme, stau blocat in trafic mai mult…merg cu metroul alaturi de restul populatiei” si cate si mai cate.
Mai nou, am observat un concurs al Oamenilor de zapada: daca vecinul a facut, pot si eu si inca cum…voi face un om de zapada mai mare si mai frumos…o competitie a strazii.
Nu este vorba de cat de greu se dezapezeste sau de cat de mare este omul de zapada, este vorba de bucuria momentului ACUM.

Zilele trecute am zambit cand o colega de liceu a scris “Adooor iarna aceasta!”. De ce oare tocmai aceasta iarna? Simplu, are o minunatie de copil care se bucura de fiecare fulg de nea, de fiecare urma lasata in zapada, de tot ce inseamna VIATA.
Da, schimbarea aceasta, intoarcerea catre copilarie, o resimte fiecare parinte la un moment dat, am simtit-o cand am devenit mamica si o simt incontinuare. Acum, fiecare zi este o iesire cu saniuta, un om de zapada de construit, o aruncare in cel mai mare munte de zapada si cei mai frumosi ingeri de nea.

Copii, aceste minuni mici, ne invata si ne reamintesc ca toti am fost asa. Candva, toti ne-am bucurat de fiecare clipa a vietii. Putem sa ne bucuram in continuare. Important este sa ne dorim sa traim in prezent.

Va doresc sa gasiti frumusetea in fiecare clipa a vietii si sa va simtiti impliniti!

Admin

Comments are closed.