De mai bine de o luna, la noi in curte rasetele de copii s-au amplificat, tipetele se aud pana la ultima casa de pe strada. Nu dragi parinti, nu am instalat un amplificator, o portavoce sau ceva care sa propage sunetul mai puternic ca niciodata. Este simplu, am implinit o dorinta mai veche de-a dulcelei noastre…am cumparat o trambulina. Da, isi dorea inca de anul trecut una mare si colorata, exact asa cum a vazut ea in majoritatea locatiilor in care am sustinut spectacole Juxi Magic.
Nu exista weekend in care sa nu sutinem un spectacol intr-un afterschool sau loc de joaca care sa nu detina cel putin o trambulina pentru copii. A vazut-o, a testat-o, s-a indragostit de ea si a cerut-o.
Ei bine, noi parintii am fost de acord cu ea, a mai ramas doar sa ne numaram economiile care bineinteles, nu erau destinate spre o trambulina.
Am inceput cautarile pe online si prin magazine. “Daca tot luam o trambulina, nu putem sa luam una mica, doar spatiu avem in curte.” a inceput sa repete sotul meu. Uite asa, bugetul pe care reusisem sa-l alocam a inceput sa se modifice, ca doar nu vrem una mica de 120 cm sau de 200 cm, sa luam una mare, sa se poata juca cu toti copiii de pe strada. Dupa ce am stabilit clar dimensiunea, mai mult de 300 cm, am inceput sa ne uitam la alte detalii: sa nu aiba arcurile in interiorul plasei, sa fie in exterior, ca sa putem evita orice eventual accident, sa aiba o culoare care se potriveste cu restul obiectelor din curte, sa fie realizata dintr-un material rezistent la temperaturi inalte (avem soare mai toata ziua in curte) si tot asa…nu ne mai opream. Cand intr-un sfarsit am cazut de acord asupra unui model, ne-a auzit mama ce vrem sa cumparam: “O trambulina? Dar nu e sanatos deloc pentru copila sa sara in trambulina. Isi strica coloana“. Serios? Asta mai lipsea acum, sa afectam sanatatea dulcelei.
Asa cum ne stim pe noi, nu am rezistat, am cumparat trambulina mult visata si am instalat-o impreuna cu sotul meu drag (eu mai mult m-am uitat avand in vedere ca sunt limitata in miscari).
Am primit si rasplata de la dulcica noastra…multi, multi pupici…cati pupici?…nu am putut sa-i numaram, asa au fost de multi 🙂
Deoarece imi ascult mama si nu-mi place sa las lucrurile fara un raspuns clar si corect, am inceput investigatiile. Cat de sanatoasa este trambulina pentru copii? Sau mai bine zis, afecteaza saritul in trambulina buna dezvoltare a copiilor?
Spre surprinderea mamei am gasit numai beneficii pentru corp si minte.
Stiati ca, saritul in trambulina are efect asupra succesului la gradinita, scoala?
Exista o stransa legatura intre coordonarea miscarilor si invatare.
– Ii invata persistenta
Este nevoie de mai multe incercari pentru a obtine diferite sarituri, “scheme complexe”. Deoarece este atat de distractiv, cel mic va persista de multe ori. De aici se poate invata lectia ca pentru a reusi este nevoie de efort, de incercari multiple, “fara a ne da batuti”.
– Imbunatateste stima de sine
Prin miscarile reusite pe care le obtine, cel mic capata incredere si imaginea sa despre el se imbunatateste.
Sariturile la trambulina elastica oxigeneaza tesuturile, stimuÂleaza metabolismul, sistemul imunitar si mecaÂnismul de regenerare celulara. Mai mult, poate fi folosita de persoane de orice varsta (exceptie fac copiii pana intr-un an, femeile insarcinate si persoanele cu probleme cardiace).
In diverse cercetari datorita beneficiilor, se mentioneaza ca trambulina elastica este cel mai simplu dar cel mai eficient dispozitiv de antrenament inventat vreodata de om. Poate fi un mod placut de antrenament deoarece subtiaza gamÂbele, coapsele, soldurile si talia si rotunjesc fesele :). Nu este de mirare ca pana acum in trambulina, pe langa copii, s-au urcat pe rand: sotul meu, mama, prieteni si vecini. Eu? Suspin in liniste si astept momentul cand bebelusa 2 va fi langa noi iar eu voi capata corpul suplu de alta data 🙂
– Elimina stresul
Cine urca in trambulina elastica, nu sta trist. Apar zambetele timide si apoi se continua cu hohote de ras, lumea este dintr-o data mai vesela.
De retinut! Este important ca cei mici sa fie supravegheati de un adult atunci cand sar in trambulina. Trebuie respectat numarul de persoane care se pot juca in acelasi timp in trambulina. Trebuie respectat numarul total de kilograme in functie de specificatiile producatorului.
Am facut o alegere buna si se bucura intreaga familie de ea.
Culegem zambete si hohote de ras!
Surse:
http://www.trampolinehealth.com/jumping-benefits.html
https://viataverdeviu.ro/fara-sa-iti-dai-seama-poti-opri-miscarea-sistemului-limfatic-a-copiilor-tai
Comments are closed.