3 retete simple cu avocado

Am descoperit gustul fructului de avocado prea tarziu din punctul meu de vedere, gand am inceput diversificarea cu dulcica mea. Am citit foarte multe comentarii pozitive si cat de benefic este consumul de avocado iar de atunci, este consumat saptamanal la noi in familie.

Am selectat cateva combinatii incercate de mine pentru fiecare moment al zilei care se pot realiza in mai putin de 5 minute.

1. Dimineata, la micul dejun se poate consuma alaturi de mar si kiwi. Este o combinatie sanatoasa care spre mirarea multora, tine de foame. Fructele se taie cubulete, se consuma crude.

2. O salata delicioasa ce poate fi servita la pranz.

Un avocado cubulete, salata verde, un ou fiert, felii de somon afumat, seminte de in, de floarea soarelui si de dovleac, ulei de masline, sare.
Se amesteca ingredientele si se servesc cu pofta :).

3. O reteta buna pentru masa de seara este pateul de avocado.

Intr-un castron se amesteca un avocado, o rosie taiata cubulete, suc de lamaie dupa gust, un catel de usturoi pisat, 2 linguri ulei de masline si sare. Se serveste fie pe paine prajita fie pe bucati de legume (ardei, dovlecel, etc).

Se pot face foarte multe combinatii in care avocado sa se regaseasca, important este sa le descoperiti pe cele care va plac.

Pofta buna!

Dana Predu