Cum am invatat culorile

Fac parte din categoria mamelor care isi vad propriul copil minunat si care se bucura pentru orice mica realizare zilnica pe care o are.

Dulcica mea este pasionata de puzzle, povesti si desen. Cu numaratul a functionat perfect, a prins foarte repede si acum stie si in engleza si in romana pana la 12.
Eeee, culorile au atras-o dar albastru a fost verde, portocaliu devenea galben si tot asa.
Mult timp am suspectat-o ca le stie dar ca mi le spune amestecat ca sa-mi vada reactia.

Acum cateva luni, culorile au fost spuse simplu, corect, prin joaca. De fapt, am cumparat un covor colorat pentru dormitor, culori vii, pline de viata. Culorile sunt delimitate prin forme geometrice si intr-una din seri mi-a venit ideea sa fim pioni pe covorul colorat. Am asezat-o pe galben, eu pe galben, apoi rosu, verde si am continuat asa cateva minute bune. In seara urmatoare, cerinta de a ne juca pe covor a venit de la ea si brusc tot ea era cea care “comanda” pe ce culoare sa ma asez.
Era clar, stia culorile dar nu mi le spunea.
Oricum, jocul pe covorul colorat a devenit unul preferat cu traditie. Inainte de culcare 10 minute sunt dedicate acestuia. In timp, am predat stafeta sotului meu si acum jocul s-a complicat, a devenit de strategie, cu parole, rostogoliri peste culori si cate si mai cate.

Am avut nevoie de un covor si surpriza….l-am ales pe cel mai util familiei.

Copiii vostri cum au invatat culorile? Va astept sa impartasiti povesti alaturi de mine.

Dana Predu