Cum recunoaste o mama ca va avea o zi excelenta?

In copilarie, la noi in casa se auzea foarte des motto-ul: “Ziua buna se cunoaste de dimineata.” Cu timpul am aplicat, si sunt un om al diminetii care la 6 este in picioare si “deseneaza” ce vrea sa se intample in acea zi.

Din experienta de mamica, va ofer cateva indicii dupa care recunoasteti ca veti avea o zi excelenta. Puteti adauga sau completa cu exemplul propriu, sunt convinsa ca aveti 🙂

1. Liniste la micul dejun

Daca reusesti sa pregatesti micul dejun pentru intreaga familie fara a fi oprita de mai mult de 5 ori din batutul oualelor si taiatul legumelor, inseamna ca vei avea o zi excelenta. Daca reusesti sa faci copilul sa manance tot din farfurie iar tu sa mananci doua guri din farfuria ta, este clar…vei avea o zi excelenta.

2. Afara in mai putin de o ora

Daca selectia hainelor s-a facut de catre copil, imbracarea copilului de catre tata si tu mami draga, ai reusit sa te vezi in trecere in oglinda de la usa de la intrare, toate in mai putin de 55 minute, atunci sigur va fi o zi excelenta.

3. Liniste in masina

Daca pe drum ai auzit doar de 50 de ori acelasi cantecel şi doar de 20 de ori tipete de nemultumire, atunci vei avea o zi excelenta.

4. Despartire cu zambete

Daca copilul se dezlipeste de tine in mai putin de 15 minute şi este fericit ca-i vei aduce un cadou la intoarcere, atunci vei avea o zi excelenta.

Dragi mamici, probabil v-ati dat seama, mi-am propus sa subliniez pe un ton umoristic activitatile pe care le facem in primele ore ale diminetii si modul in care sunt sau nu sunt gestionate.

Va regasiti?

Cu drag,
Mamica unei fetite dulci

Dana Predu