Biscuiti cu merisoare

Am incercat o reteta noua de biscuiti pentru ceai. O reteta cu mai putin zahar pentru a-i putea da si dulcici mele…cu merisoare, curmale, smochine, alune…un adevarat deliciu.

INGREDIENTE:
– 250 gr faina;
– 80 gr zahar (am folosit zahar brun);
– 2 pliculete zahar vanilat;
– coaja rasa de portocala;
– Praf de sare;
– O lingurita praf de copt;
– 125 gr unt la temperatura camerei;
– 6-8 curmale uscate, 2 smochine confiate, o manuta de merisoare, o manuta de alune crude, toate taiate bucati mici;
– 2 linguri de suc de portocala;

Mod de preparare:
Intr-un bol am amestecat toate ingredientele in ordinea mentionata mai sus.
Am impartit amestecul in doua parti si am obtinut doua suluri, pe care le-am pus in folie de plastic pentru aproximativ 3 ore (puteti sa le lasati si pana a doua zi, in functie de programul vostru – noi am dormit in acest timp). Nu foarte groase, aproximativ 3 cm diametru.
Am taiat felii de aproximativ 1 cm si le-am asezat in tava tapetata cu hartie. Le-am copt la 180 grade aproximativ 15 minute (chiar daca mai sunt moi la atingere, dupa ce se racesc se intaresc).
Noi ii consum la cafea/ceai/lapte, suntem 3 persoane in casa cu 3 preferinte diferite. Va las pe voi sa ghiciti cine ce consuma 🙂

Biscuitii ii pastrez intr-o cutie metalica, asta in cazurile exceptionale cand nu sunt consumati toti in aceasi zi.

image

Dana Predu