Comoara de sub perna

Va aduceti aminte de copilarie? Ce episoade pline de haz va vin in minte?

Sunt convinsa ca parintii, bunicii vostri au cateva povesti pe care le spun cu intonatia adecvata la fiecare adunare mare in familie.
La mine asa se intampla. Bunica povesteste de fiecare data cum eu, cand eram de 3-4 ani, m-am ascuns in plicul cerceafului de plapuma, cum  m-au cautat minute bune si cum m-au gasind dormind linistita. Povestioara nu rateaza nicio petrecere.

Va intrebati care este legatura cu titlul “Comoara de sub perna”. Ei bine, de aici incepe totul. Voi avea si eu o poveste pe care o voi spune la o anumita varsta la fiecare sarbatoare in familie.
Dulcica noastra are o comoara sub perna si o pazeste cu strasnicie. Comoara a aparut acum un an cu un ou cu surprize. De atunci, a capatat valoare si acum a ajuns la un total de: 3 oua cu surprizele favorite, 2 esarfe colorate, un inorog roz, 2 caluti mici parfumati si 3 carti colorate. Toate cele mentionate mai sus fiind “ingropate adanc sub perna” pe care doarme.
In fiecare seara, comoara este cercetata, sa nu care cumva, un pirat ratacit (eu in persoana) sa o descopere – “Nu fuie mama, nu fuie!” – traducere: “Sa nu furi mama comoara de sub perna!”
Da, in fiecare seara dormim sub perna cu obiectele mentionate, nu stiu pentru cat timp, dar ce stiu este ca fiica mea este tare fericita.
In timp, am devenit din pirat, paznicul de incredere al comorii si asta pentru ca o iubesc nesfarsit pe cea care detine bogatia de sub perna si iubesc zambetul luminos pe care-l are cand “deschide” cu manuta ei mica comoara.
Peste ani si ani, daca veti auzi din intamplare, la vreo petrecere, povestea “Comoara de sub perna” veti sti ca este povestea de suflet a unui copil inconjurat cu dragoste de mama 🙂

Dana Predu