Briose pufoase si economice

De mica am avut o pasiune pentru deserturi care se fac repede, arata bine si mai sunt si gustoase. Imi plac retele simple, cu putine ingrediente si care nu au un mod de preparare complicat.
Reteta pe care o voi prezenta se identifica in tot ce am scris mai sus. Este preluata de la mama si modificata putin.
Cand vreau sa fac ceva repede, gustos, cu putine ingrediente si care arata superb, aleg Briosele pufoase econome. Varietatea consta in fructele pe care le am la dispozitie.

INGREDIENTE:
Un ou;
O cana zahar (de preferat brun);
O cana lapte (pentru post folosesc apa minerala);
1/2 cana de ulei;
2 cani faina;
2 linguri de gem ( folosesc de prune fara zahar dar se poate folosi orice fel de gem);
2 linguri cacao;
O lingurita bicarbonat;
Fructe (am folosit capsune congelate dar se poate folosi orice fructe proaspate sau congelate aveti);

MOD DE PREPARARE:

Se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul treptat, gemul, laptele, cacao, bicarbonatul dizolvat in otet si faina. Din experienta, le amestec cu telul si nu cu mixerul, ies mai pufoase. La sfarsit adaug fructele, in abundenta dupa gust. Omogenizez si torn compozitia in formele de briosa (fie unse cu unt, ulei sau hartie pentru briose).
Le coc la 180 grade, aproximativ 25-30 minute. Puteti pudra cu zahar vanilat.

Este o reteta economa, usor de facut, rapida si rezultatul foarte apreciat.

Astept parerile voastre sa-mi spuneti cum vi s-a parut rezultatul in raport cu munca si banii investiti in ingrediente 🙂

Dana Predu