Cum sa faci o inghetata cu “ciocolata” pentru cei mici

Cand poate sa guste pentru prima data un copil ciocolata? Cata ciocolata este bine sa manance? Este bun zaharul sau nu?
Eeee… aceste intrebari aduc diverse raspunsuri, iar specialistii pot sa faca “lumina”.
Nu despre acest subiect vreau sa va scriu. Vreau sa va ofer reteta pe care o folosesc eu impreuna cu Dulcica mea atunci cand ii este pofta de inghetata. “I-am vandut produsul” ca fiind o inghetata delicioasa cu ciocolata. Este inghetata preferata a casei si de fiecare data invitatii nostri confirma si ei.
Imi propusesem sa va scriu aceasta reteta de ceva timp dar nu am reusit sa ma organizez. In weekend au fost la noi in vizita viitori nasi ai bebelusei pe care o asteptam cu drag, si au fost incantati de inghetata noastra “cu ciocolata”. Un secret de la noi…tatal a fost surprins placut de gustul delicios.

Va spuneam ca aceasta inghetata o pregatesc impreuna cu dulcica mea, ea adauga toate ingredientele in blender si da start-ul cu placere la amestecare 🙂

Aveti nevoie de:
– o cana de lapte (se poate folosi orice tip de lapte, noi am incercat in repetate randuri si cu lapte de capra, de migdale, de susan, de vaca),
– 1-2 banane,
– o lingurita miere,
– o lingurita de pudra de roscove (puteti folosi si un pic mai mult, depinde de gust). Eu o cumpar de la Plafar ca imi este la indemana dar se gaseste si pe site-urile de specialitate cu mancare raw-vegan.

Cum se procedeaza:
Asa cum va spuneam, tot procesul este simplu si este coordonat de Dulcica mea care este incantata ca isi pregateste singura “inghetata cu ciocolata”.
Ingredientele se adauga in blender si se omogenizeaza pana se obtine un amestec nici foarte apos dar nici de consistenta budincii (depinde de dimensiunea bananelor). Mai adaugati lapte daca este nevoie.
Amestecul rezultat se toarna in forme si se lasa in congelator cateva ore.
Greu sa asteptam…Dulcica mea intreaba din 5 in 5 minute daca s-a facut inghetata cu ciocolata si ma pune sa verific 🙂

Consider ca reteta de mai sus este o varianta sanatoasa fata de tot ce se gaseste in magazine. Are aspectul si gustul placut al “Ciocolatei” 🙂
Ce spuneti? Va invit sa incercati reteta si sa reveniti cu impresii, poze si retete noi!

Dana Predu