De multe ori aud in jurul meu “Nu am timp dimineata sa-mi fac un mic dejun, cu atat mai mult unul sanatos”.
Am fost invatata ca prima masa a zilei este foarte importanta. Am testat, cred cu adevarat si de aceea nu plec la drum fara sa servesc micul dejun acasa.
O varianta simpla, sanatoasa si usor de preparat pentru inceputul zilei este budinca din fulgi de ovaz si lapte de susan.
2 Ingrediente principale: seminte de susan si fulgi de ovaz;
Optional curmale hidratate, miere;
PREPARARE:
Consumul de susan aduce un aport considerabil de calciu organismului, am aflat in sarcina si de atunci il consum des.
De seara pun la inmuiat 4-5 linguri de susan intr-un pahar cu apa.
Dimineata, peste paharul cu apa si semintele de susan adaug inca 100 ml apa calda si 2-3 curmale hidratate. Amestec la blender pana la omogenizare.
Adaug laptele de susan peste fulgii de ovaz si las la inmuiat 5 minute. Daca mi se pare ca nu este dulce, mai adaug o lingurita de miere.
De cele mai multe ori, pentru aroma adaug scortisoara.
Este un mic dejun sanatos, rapid si care-ti ofera portia de energie necesara in prima parte a zilei.